CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, February 22, 2008

BERAKHIRNYA LE TOUR D LANGKAWI

Berakhirnya Le tour d Langkawi di Dataran Merdeka.

Pada 17 Februari 2008 (Ahad). Dataran Merdeka menyaksikan kemuncak Le Tour D Langkawi. Berikutan itu juga berakhirlah Le Tour kartunis Ujang bersama rakan-rakan. Ruang legar Perpustakaan Kuala Lumpur dijadikan port acara mewarna kategori kanak-kanak dan kategori lanjut usia ( mak, bapak, abang, akak,atuk, nenek, jiran tertangga dan cikgu2 sekolah tadika) yang sporting. Acara ini berlangsung dengan penuh meriah dan gelak tawa yang mengilai-gilai (seram siyot).

Pelbagai gaya, teknik dan jurus digunakan oleh para peserta dalam acara mewarna ini, sehinggakan pihak hakim hampir pitam dan berpinau biji mata untuk memilih pemenang. Namun begitu dengan peningkatan jurus ke lapan ratus enam puluh empat persegi tahap marang kepunden Agogo, maka kartunis Ujang selaku ketua hakim pertandingan telah berjaya mengesan pemenang yang paling terer mengaler… malahan kaler jengking pun kalah teruk dengan mereka.

Acara mewarna ini secara tidak langsung dapat mendekatkan masyarakat dengan kartun tempatan. Kepada yang menang tahniah diucapkan. Manakala bagi yang kalah janganlah berputus urat ketiak..eh!? berputus asa...
Teruskanlah usaha anda hingga berjaya di lain masa nanti. Bak kata orang sekarang – “ Kekalahan hari ini tidak bererti anda tak terer”.
Terima kasih juga diucapkan kepada para penganjur dan para penyumbang hadiah.

Maka sama-samalah kita saksikan sendiri beberapa gamat dan gembiranya para peserta bersama gambar kandid yang sempat di rakam oleh paparazi sepanjang acara berlangsung. Yeeeeehaaaa!!!


4 comments:

Anonymous said...

Sorry. Look please here

Anonymous said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

sweetheart said...

thanks..ari ni gak aku nk pi beli..bila aku dah beli nanti aku akan wat posting kat blog aku..jemput2la jengah ke blog

Anonymous said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.